Пионирска селекција ФК „Проф. Болесников“, за коју наступају дечаци рођени 2002. године, уз подршку пар млађих клупских другова, остварила је изузетан успех освајањем Лиге пионира Фудбалског савеза Града Новог Сада и остваривањем права за наступ у баражу за пласман у Пионирску лигу Војводине.
Наши пионири су у „А“ групи Лиге пионира ФСГ Нови Сад били убедљиво први, са максималним учинком од 16 победа, без иједног ремија и пораза. Пошто се ово такмичење одвија у две групе, у финалном двомечу за укупног првака наши дечаци су одмерили снаге са вршњацима из ФК „Бачка 1923“ из Ђурђева. На гостовању у Ђурђеву резултат је био 0 : 0, а у реваншу „црвено-жути“ су били убедљиви, славили 4 : 1 и подигли велики пехар намењен апсолутном шампиону.
Освајањем првог места на нивоу градског савеза, наши пионири су остварили право да наступе у баражу за улазак у Лигу пионира Фудбалског савеза Војводине, у коме ће копља укрстити са ФК „ЛСК“ из Лаћарка, који је освојио прво место у Лиги пионира Срема. Прва утакмица баража игра се у суботу, 17. јуна 2017. године, са почетком у 18:00 часова, на игралишту ФК „Црвена звезда“ у Новом Саду (на Видовданском насељу“, преко пута Најлон пијаце), док се реванш игра у Лаћарку, у четвртак, 22. јуна 2017. године, са почетком у такође у 18:00 часова.
На крају, додаћемо и врло интересантан податак да генерација 2002. нашег клуба читаве две године није доживела ни један пораз!
Нашим дечацима желимо пуно среће у баражу и позивамо све клупске другове и пријатеље да дођу у суботу на „Звездино“ игралиште и подрже их у историјском мечу!