У недељу, 3. марта, у балону „Меџик“ на новосадском насељу Камењар, одиграна је завршица Мини-макси лиге за 2002. годиште на територији Града Новог Сада у организацији Дечије фудбалске асоцијације Србије. У утакмици за треће место „црвена“ екипа ФК „Проф. Болесников“ савладала је резултатом 2 : 0 другу екипу ФК „Петар Пуача“ из Новог Сада и окитила се бронзаним медаљама, а потом су на терен изашли финалисти – „жута“ екипа ФК „Проф. Болесников“ и прва екипа ФК „Петар Пуача“. И поред доминације наших дечака током читаве утакмице против ривала који се углавном определио за одбрану свог гола, мреже су у регуларном току мировале, тако да се приступило извођењу пенала у циљу добијања коначног победника. Улог је био велики, пошто победник – поред титуле – осваја и директан пласман на државно првенство, а али то није уплашило мале фудбалере у „жуто-црвеним“ дресовима, који су победили резултатом 3 : 2 за велико славље и задовољење фудбалске правде.

Регионално првенство за територију Војводине игра се у недељу, 8. марта, у балону Академије „Бамби“ у Зрењанину, а до сада је познато шест учесника („Проф. Болесников“ и „Петар Пуача“ из новосадске лиге, „Младост“ из Апатина и „Кљајићево“ из сомборске лиге, „Млади вукови“ и ОФК „Кикинда“ из кикиндске лиге), док ће још две екипе бити познате у суботу, када је на програму завршница зрењанинске лиге.

Победници градских лига, међу којима је и наш клуб, обезбедили су директан пласман за државно првенство Србије, док ће пети представник Војводине на републичком завршном такмичењу бити она од четири преостале екипе која оствари најбољи пласман на регионалном турниру у Зрењанину. Домаћин државног првенства за 2002. годиште је Шабац, а ово такмичење је планирано за недељу, 15. март.

Што се осталих генерација ФК „Проф. Болесников“ тиче, 2000. годиште се, такође, попело на највиши степеник победничког постоља, док је 2001. годиште своју зимску лигу завршило на трећем месту. На жалост, за ове две генерације није предвиђен наставак такмичења на регионалном или републичком нивоу. У осталим узрастима Мини макси лиге у којима учествују наши „пулени“ наредног викенда су на програму четвртфиналне утакмице.