У суботу, 8. априла 2017. године, у Спортском центру „Колонија“ у Смедеревској Паланци, одржан је завршни турнир државног финала за микро лигу (2009, годиште) у оквиру Мини макси лиге Србије, коју организује Дечија фудбалска асоцијација под покровитељством Фудбалског савеза Србије. На овој финалној смотри учествовало је девет најбољих екипа са територије читаве Србије, који су пласман у завршницу изборили преко градских мини-макси лига и регионалних финалних турнира.

У оквиру такмичења по групама, ФК „Проф. Болесников“ се прво састао са ФК „Олимпик“ из Београда и забележио победу од 4 : 2, да би у другом мечу истоветан резултат укњижио и против вршњака ОФК „Шабац“ и тако се пласирао у тријагонал за првака.

Тријагонал је донео велика узбуђења, а наши дечаци су одиграли нерешено са ФК „Арес“ из Чачка и ФК „Бамби“ из Зрењанина, а у оба меча резултат је био 2 : 2. Пошто су Зрењанинци успели да победе Чачане, њима је припало прво место, док су наши „црвено-жути“ освојили друго место, до кога су дошли без иједног пораза.