Наш спортски колектив организује спортско-едукативну манифестацију под називом Фестивал „Више од игре“, која ће бити одржана на нашим теренима и објектима на Спортском центру „Болесников“ у Новом Саду, у улици Илије Гарашанина број 10, у суботу и недељу, 14. и 15. октобра 2017. године.

У суботу, 14. октобра 2017. године, у периоду од 11:30 часова до 15:00 часова, на програму су три радионице за децу са темама: (1) фер-пеј и бонтон – понашање у спорту и животу; (2) „како бити фаца на терену и ван њега“ – однос према публици, медијима, друштвеним мрежама и слика коју другима шаљемо о себи; (3) енглески језик, са посебним акцентом на спортску, пре свега фудбалску димензију.

У недељу, 15. октобра 2017. године, у периоду од 10:00 часова до 16:00 часова, на програму су школа фудбала за почетнике и „такмичарски“ део између селектираних екипа, али без класичног проглашења победника, јер је идеја програма да деци покажемо да фер плеј, у ствари, представља победу. У оквиру овог седмента, генерације 2008. и 2009. ФК „Проф. Болесников“, у термину од 14:00 до 16:00 часова, одиграће две утакмице ревијалног карактера са вршњацима из реномираног ФК „Партизан“ из Београда у циљу популарисања фудбалског спорта.

Ова манифестација је од стране Градске управе за спорт Града Новог Сада оцењена и категорисана као програм од посебног значаја за остваривање потреба и интереса грађана у области спорта на територији Града Новог Сада за 2017. годину, а њен значај препознали су и у покрајинском јавном сервису, те је Радио телевизија Војводине укључена у организацију у својству медијског партнера и покровитеља.

Идеја водиља читавог програма изражена је у називу фестивала – „Више о игре“ – наша намера је да укажемо да је за децу спорт „више“ од самог спорта, од саме утакмице на терену, али у позитивном смислу – пошто се деца кроз свако учешће у спортским активностима уче толеранцији, поштовању противника, спортском навијању… и по изласку са терена те препознате и надамо се усвојене вредности треба да примењују у свакодневном животу.

Циљеви овог програма су: (1) јачање свести код малишана за бављење спортом; (2) спречавање вршњачког насиља и других негативних појава којима су деца посебно изложена у узрасној доби којој припадају учесници програма; (3) ширење националне и верске толеранције, пошто је Нови Сад познат као град у коме живе припадници великог броја нација и конфесија; (4) промоција спортског духа, фер-плеја и лепог понашања на терену и ван њега; (5) пропагирање полне равноправности и једнакости, пошто ће у програму учествовати и дечаци и девојчице, а у „такмичарском“ сегменту екипе ће бити сачињене од припадника оба пола; (6) развој еколошке свести, пошто ће читав програм бити реализован на отвореним теренима, а деца ће бити едукована да после себе не остављају никакво смеће и отпатке, те да воде рачуна о зеленим површинама.