Да је рад са младим фудбалерима у ФК „Проф. Болесников“ на високом нивоу и да се заснива на квалитету и стручности, потврђује и податак да су ове полусезоне два наша члана, на основу званичног позива инструкторске службе Фудбалског савеза Војводине, учествовала у репрезентативним активностима изборних селекција покрајинског савеза у 2002. и 2003. годишту.

Михаило Зекић (рођен 06. марта 2002. године) и Огњен Вркић (рођен 08. септембра 2003. године), два везна играча нашег клуба, били су чланови селекције ФС Војводине на окупљањима која су организована 22. октобра на стадиону ФК „Славија“ у Новом Саду, 29. октобра на стадиону ФК „Омладинац“ у Опову и 24. новембра на стадиону ФК „Јединство“ у Госпођинцима. У оквиру тих активности, између осталог, одигране су утакмице са одговарајућим селекцијама Фудбалског савеза региона Источне Србије и Фудбалског савеза Београда, а у раду са изабраним младим фудбалерима учествовали су инструктори подручних фудбалских савеза Васа Орловић, Саша Ђурасовић и Александар Стевановић, под будним оком координатора инструктора ФС Војводине Зорана Грујића.

Инструктор ФС Србије задужен за регион ФС Војводине Зоран Грујић је тим поводом дао следећу изјаву за наш званични сајт: „Стручни рад у ФК „Проф. Болесников“ и опредељење у вођењу овог клуба гарантују лепо васпитану децу, квалитетно формиране личности и будуће добре спортисте и фудбалере. Задовољство ми је да сарађујем са оваквим спортским срединама из којих долазе деца за пример.“