Да се у ФК „Проф. Болесников“ много пажње посвећује васпитању наших чланова и образовном раду, односно праћењу и стимулисању добрих резултата у школи и школским активностима, показује и пример Марка Сладојевића, одличног фудбалера нашег Клуба и још бољег ученика ОШ „Жарко Зрењанин“ из Новог Сада.

Марко је рођен 13. јула 2004. године и игра на позицији десног бека. Ове године је као члан тима ОШ „Жарко Зрењанин“ освојио прво место у екипној конкуренцији на Математичкој олимпијади, најеминентнијем такмичењу из ове области. На овој Олимпијади Марко је освојио и друго место у појединачној конкуренцији, а на такмичењу под називом „Мислиша“ окитио се титулом првака на државном првенству. Набрајајући Маркове успехе у овој години, морамо додати и да је на такмичењу Друштва математичара Србије „Архимедес“ освојио прво место на општинском и окружном такмичењу. На овај начин, Марко је дао добар пример свим својим клупским другарима да се у исто време може бити врло успешан и у школи и у спорту.

Иначе, претходних дана су на 14 локација у Новом Саду осванули билборди на којима су ученици и ученички тимови са територије Новог Сада који су остварили најзначајније успехе на републичким и међународним такмичењима у науци и уметности, а међу њима је и билборд са фотографијом тима ОШ „Жарко Зрењанин“ и нашег Марка, који су освојили прво место на Математичкој олимпијади. Овај пројекат, под називом „Учим+Знам=Вредим“ покренуло је Удружење за промоцију друштвене одговорности у сарадњи са новосадским основним и средњим школама, које су кандидовале своје најбоље ђаке. Овај пројекат су подржали Град Нови Сад и Извршно веће АП Војводине, уз бројне медијске партнере и покровитеље.