Широј спортској јавности је добро познато да је наш клуб – ФК „Проф. Болесников“ из Новог Сада – изнедрио велики број фубалера који су се већ афирмисали на великој фудбалској сцени. Најпознатији међу њима су Слободан Тедић (ФК „Чукарички“, Београд), Срђан Плавшић (ФК „Спарта“, Праг), Емир Роцков (ФК „Војводина“, Нови Сад), Давид Дунђерски (ФК „Спартак Ждрепчева крв“, Суботица), Слободан Рубежић (ФК „Нови Пазар“, Нови Пазар), Срђан Шћепановић (ФК „Пролетер“, Нови Сад), Кристијан Жупић (НК „Осијек“, Осијек), Сара Цетиња (ФК „Црвена звезда“, Београд) и Јован Бобар (ФК „Инђија“, Инђија), али и многи други, чије време тек долази.
Међутим, и наши тренери су стекли углед ван нашег града, па чак и ван наше земље.
Синиша Симић је већ неколико месеци на функцији координатора за базу суперлигаша ФК „Спартак Ждрепчева крв“ из Суботице, а под његовом ингеренцијом су играчи рођени 2008. године и млађи. Клуб из Суботице, који спада међу најорганизованије у држави, је очигледно препознао Симкетов рукопис у генерацијама који су поникле на нашим теренима на Камењару.
Са друге стране, Зоран Репац се, поред ангажмана у нашем колективу, више усмерио на рад са сениорима, где је стекао и интернационалну каријеру. У два наврата је радио на Тајланду, као помоћни тренер у клубовима „Сисакет“ и „Краби“, који су се такмичили у два највиша ранга тајландског фудбала. У Србији, Зоран је био помоћни тренер Радославу Батаку у суперлигашу ФК „Војводина“ из Новог Сада, а овог пролећа је такође Батаков помоћник у суперлигашу ФК „Раднички“ из Ниша.
Све у свему, као што се поносимо играчима пониклим у ФК „Проф. Болесников“, тако се поносимо и нашим тренерима.