Генерација 2004. – државни првак Србије

Генерација 2004. ФК „Проф. Болесников“ из Новог Сада остварила је историјски успех, пошто је у недељу, 6. априла 2014. године, на завршном турниру „Мини макси лиге“ за првака Србије овом узрасту, који је одржан у Балону Спортског центра „Колонија 11421“ у Смедеревској Паланци,  заузела прво место и тако се окитила титулом државног првака!

Полазак за Смедеревску Паланку није протекао по плану, пошто је на аутобусу, који је требало да превезе нашу експедицију на ово такмичење, пукло црево за хлађење. На срећу, председник Клуба и главни тренер Синиша Симић успео је у врло кратком року да организује родитеље да приватним аутомобилима са читавом екипом крену ка Смедеревској Паланци и стигну на време за одигравање прве утакмице.

Што се самог такмичења тиче, на овој смотри малих фудбалера били смо сврстани у групу „Б“ заједно са ФК „Борац“ из Чачка и ФК „Дуел“ из Крушевца, док су се у групи „А“ налазили ФК „Колонија 11421“ из Смедеревске Паланке, ФК „Меридиана“ из Новог Сада и ФК „Душановац“ из Београда, а у групи „Ц“ су се надметали ФК „Олимпик“ из Београда, ФК „Раднички 1923“ из Крагујевца и ФК „Филип Филиповић“ из Ниша.

У првој утакмици у нашој групи, ФК „Борац“ и ФК „Дуел“ су одиграли нерешено (1 : 1), а истим реултатом се завршио и наш меч против Чачана, у коме је противник повео, али смо седам минута пре краја успели да поравнамо резултат и освојимо значајан бод. У мечу против Крушевљана била нам је потребна минимална победа за улазак у мини-лигу за првака, али смо одиграли без калкулација и рутински славили са 5 : 3.

У првом мечу мини-лиге за првака чекали су нас стари ривали ФК „Меридијана“ из Новог Сада. Успели смо против реномираног ривала да поведемо са 2 : 0, али се велики дужник још једном „извукао“ и у финишу успео да дође до изједначења. Наши суграђани су и у другом мечу имали много среће, пошто су против ФК „Раднички 1923“ остварили победу од 2 : 1 голом у последњем минуту утакмице. Ипак, наши дечаци су били најбољи када је било најтеже и најважније – у одлучујућем мечу против Крагујевчана су били више него убедљиви (3 : 0) и заслужено се окитили титулом државног првака Србије. Срећи и радости свих чланова наше бројне експедиције није било краја, а славље се наставило и наредног дана на нашем Спортском центру „Проф. Болесников“ у Новом Саду.

На завршном турниру „Мини макси лиге“ за првака Србије за 2004. годиште, који је одржан у Балону Спортског центра „Колонија 11421“ у Смедеревској Паланци, боје нашег Клуба бранили су: Марко Гал, Марко Ђукановић, Алекса Ђурасовић, Стефан Јовановић, Душан Кисић, Никола Кисић, Драган Трнинић, Милош Поповић, Петар Рађеновић, Ђорђе Стаменковић, Марко Сладојевић, Урош Танасијевић, Вукашин Загорчић, Никола Стантић, Синиша Тањга.

РЕЗУЛТАТИ ГЕНЕРАЦИЈЕ 2004. НА ЗАВРШНОМ ТУРНИРУ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Прва утакмица у групи:
13:20 ФК “ПРОФ. БОЛЕСНИКОВ” – ФК „БОРАЦ“ (Чачак) 1 : 1 (стрелац за нас: Синиша Тањга један)

Друга утакмица у групи:
15:20 ФК “ПРОФ. БОЛЕСНИКОВ” – ФК „ДУЕЛ“ (Крушевац) 5 : 3 (стрелци за нас: Милош Поповић и Никола Кисић по два, Драган Трнинић један)

Прва утакмица у мини-лиги за првака:
16:10 ФК “ПРОФ. БОЛЕСНИКОВ” – ФК „МЕРИДИАНА“ (Нови Сад) 2 : 2 (стрелац за нас: Милош Поповић два)

Друга утакмица у мини-лиги за првака:
17:30 ФК “ПРОФ. БОЛЕСНИКОВ” – ФК „РАДНИЧКИ 1921“ (Крагујевац) 3 : 0 (стрелци за нас: Милош Поповић два, Никола Кисић један)