Сара Цетиња

Дугогодишњи члан ФК „Болесников“ Сара Цетиња је у среду, 12. фебруара 2014. године, потписала приступницу за ЖФК „Спартак“ из Суботице, актуелног шампиона наше земље, лидера на табели женске Супер лиге и клуба који даје шест играчица у сениорску „А“ репрезентацију Србије.

Сара Цетиња је рођена 16. априла 2000. године у Новом Саду и са непуних седам година почела је да тренира у нашем Клубу. За седам година проведених у ФК „Болесников“ Сара је одиграла мноштво утакмица, освојила прегршт пехара и медаља, а често је проглашавана најбољим голманом турнира (Међународни „Фер-плеј“ куп у Охриду, турнир у мађарском граду Бекешчаби, домаћи турнири у Београду, Зрењанину, Суботици, Сомбору…). Поред свега наведеног, проглашена је и најбољим голманом Мини-макси лиге за 2010. годину.

Ова изузетно талентована фудбалерка већ три године редовно наступа за женску селекцију Војводине, а у  последњих годину дана је чланица кадетске репрезентације Србије (У-17).

Спортски директор ЖФК „Спартак“ Бојан Арсић је истакао да довођењем Саре Цетиње, најперспективније голманке на нашим просторима и велике наде српског женског фудбала, шампион наше земље завршава реализацију плана подмађивања сенирског тима у овом прелазном року.

Прелазак Саре Цетиње у редове најбољег женског спортског колектива у земљи још један је доказ да је ФК „Болесников“ прави извор и расадник талената. Да подсетимо, у последње време су од играча који су прошли нашу школу фудбала на велику сцену ступили Емил Роцков, сада голман првог тима ФК „Војводина“ из Новог Сада, и Немања Митровић, првотимац ФК „Инђија“ из Инђије, док за млађе селекције новосадског суперлигаша тренутно наступа чак 29 наших младића и дечака.