Мини макси лига – све наше генерације

У суботу и недељу које су за нама спуштена је завеса на „Мини макси Спенсову лигу малих шампиона“ у Новом Саду на којој су се чак четири наше генерације окитиле медаљама. Међутим, времена за славље и сабирање утисака нема, пошто је већ предстојећег викенда на програму финални турнир за државног првака Србије за 2001. годиште и турнири за регионалне прваке Војводине за 2002. и 2004. годиште, на које су се квалификовале и наше селекције.

На сва три турнира надметаће се по девет екипа, а систем такмичења је идентичан: учесници су подељени у три групе по три тима у оквиру којих игра свако са сваким по бод систему. Прваци група улазе у мини лигу у оквиру којих поново игра свако са сваким, а на основу постигнутих резултата одређује се коначан пласман. Треба истаћи да победник турнира у Апатину постаје државни првак Србије, док ће се по две првопласиране екипе са турнира у Кикинди и Вршцу пласирати на завршне турнире за првака Србије.

Финални турнир за првака Србије за генерацију 2001. на програму је у суботу, 22. марта, у хали ОШ „Жарко Зрењанин“ у Апатину (Српских владара 25), а наш Клуб је сврстан у групу „Ц“, са ФК „Раднички“ из Свилајнца и ФК „Младост Радост“ из Чачка. Остали учесници овог надметања су ОФК „Шабац“, ФК „Текстилац“ из Оџака, ФК „Слога“ из Петровца на Млави, ФК „Млади вукови“ из Кикинде, ФК „Олимпик“ из Апатина и „Пазар Јуниорс“ из Новог Пазара.

Прву утакмицу у групи играмо у 10:40 часова против ФК „Младост Радост“, а другу у 12:25 часова против ФК „Раднички“. Уколико заузмемо прво место у групи, две утакмице у мини лиги за победника играмо у 15:25 часова против првог из групе „Б“, односно у 16:05 часова против првог из групе „А“. За разлику од такмичења у Новом Саду на коме се играо фудбал 6 (5 + 1), на овом финалном турниру игра се по правилима малог фудбала са пет играча на терену (4 + 1).

Регионално првенство Војводине за генерацију 2002. биће одржано такође у суботу, 22. марта, у спортском центру „Балон“ у Кикинди (Дистричка бб), а наши дечаци се налазе у групи „А“ са ФК „Пролетер“ из Зрењанина“ и ФК „Текстилац“ из Оџака. На овом турниру учествују још ФК „Синиша Михајловић“ из Новог Сада, ФК „Спектар“ из Сомбора, ФК „Арена“ из Нове Пазове“, ФК „Млади вукови“ из Кикинде, ФК „Арена“ из Суботице и ФК „Вршац“ из Вршца.

Ово такмичење отварамо утакмицом коју у 9:30 часова играјмо против ФК „Пролетер“, а други пут ће на терен ћемо изаћи у 11: 15 часова када ћемо одмерити снаге са ФК „Текстилац“. Ако у конкуренцији ове две екипе будемо најуспешнији, у  мини лиги за првака играћемо у 14:45 против победника групе „Б“, а потом у 16:00 часова против првог из групе „Ц“. Две првопласиране екипе са овог регионалног првенства пласираће се на финални турнир за првака Србије који се игра 5. априла у Шапцу.

Регионално првенство Војводине за генерацију 2004. је заказано за недељу, 23. марта,  у балону „Ветрењача“ у Вршцу (Београдски пут бб), где ће „жуто-црвени“ у оквиру групе „Ц“ одмерити снаге са ФК „Олимпик“ из Апатина и ФК „Спектар“ из Сомбора. Поред ове три екипе, на овој смотри малих фудбалера учествују још ФК „Вршац јунајтед“ из Вршца, ФК „Млади вукови“ из Кикинде, ФК „Прима фортуна“ из Новог Београда, ФК „Меридиана“ из Новог Сада, ФК „Академија Бамби“ из Зрењанина и ФК „Форца“ из Новог Београда.

У предтакмичењу по групама са ФК „Спектар“ играмо у 10:10 часова, а са ФК „Олимпик“ у 14:40 часова. У случају да будемо први у групи, у мини лиги први меч играмо у 14:50 против најуспешнијег из групе „Ц“, а одмах потом у 15:30 часова против победника групе „А“. Две најбоље екипе са регионалног такмичења у Вршцу стичу право да учествују на финалном туриру за првака Србије који се игра 6. априла у Смедеревској Паланци.

Надамо се да ће наши чланови и на овим спортским приредбама постићи запажене резултате и показати завидно умеће, али и спортску културу и фер-плеј понашање.