На овогодишњем „Трофеју Болесников“, који је одржан крајем маја и почетком јуна и који је организован у осам такмичарских категорија, учествовало је 117 екипа и одигране су укупно 282 утакмице.

У најстаријој  генерацији, 2005. годиште, турнир је организован 3. јуна, на терену са природном травом, и на њему је учестовало 12 екипа. Прво место је освојио ОФК „Шабац“ из Шапца, друго место је припало ШФ „Меридиана“ из Новог Сада, док се на трећу степеницу победничког постоља попели дечаци из ФК „Спартак“ из Бања Луке.

У 2006. годишту такође се играло на природној трави, такмичење је одржано 2. јуна, уз учешће 20 екипа. Прво место је освојио ФК „ЦФК“ из Врбаса, друго место је припало ОФК „Футог“ из Футога, док се на трећу степеницу победничког постоља попели дечаци из ФК „Проф. Болесников“ из Новог Сада.

Код 2007. годишта играло се на терену са прородном травом, манифестација је организована 27. маја, а упестовало је 12 екипа. Прво место је освојио ФК „Хајдук“ из Чуруга, друго место је припало ШФ „Киндер“ из Новог Сада, док се на трећу степеницу победничког постоља попели дечаци из ШФ „One team“ из Темерина.

За 2008. годиште турнир је организован 26. маја на природној трави, а учешћа је узело 20 екипа. Прво место је освојио ФК „Проф. Болесников“ из Новог Сада, друго место је припало ШФ „ГДМ“ из Новог Сада, док се на трећу степеницу победничког постоља попели дечаци из ШФ „Олимпик“ из Београда.

У 2009. годишту такмичење је одржано 27. маја на теренима са вештачком травом, а надметало се 15 екипа. Прво место је освојио ФК „Проф. Болесников“ из Новог Сада, друго место је припало ШФ „One team“ из Темерина, док се на трећу степеницу победничког постоља попели дечаци из ФК „Омладинац“ из Нових Бановаца.

Код 2010. годишта играло се на теренима са вештачком травом, програм је организован 26. маја, уз учешће 20 екипа. Прво место је освојио ФК „Проф. Болесников“ из Новог Сада, друго место је припало ШФ „Олимпик“ из Београда, док се на трећу степеницу победничког постоља попели дечаци из ШФ „Лавови“ из Борче.

За 2011. годиште турнир је организован 2. јуна на вештачкој трави, а учествовало је 10 екипа. Прво место је освојио ФК „Црвена звезда“ из Београда, друго место је припало првој екипи ФК „Проф. Болесников“ из Новог Сададок се на трећу степеницу победничког постоља попели дечаци из друге екипе ФК „Проф. Болесников“ из Новог Сада.

У 2012. годишту такмичење је одржано 3. јуна, играло се на вештачкој трави, а надметало је 8 екипа. Прво место је освојио ШФ „Лидер“ из Оџака, друго место је припало ШФ „Бистрица“ из Новог Сададок се на трећу степеницу победничког постоља попели дечаци из ФК „Мачва“ из Шапца.