Генерација 2004.

ГЕНЕРАЦИЈА 2004. ИДЕ НА ФИНАЛНИ ТУРНИР У СМЕДЕРЕВСКУ ПАЛАНКУ!

Генерација 2004. је у недељу, 23. марта, учествовала на регионалном финалном турниру „Мини макси лиге“ за Војводину за ово годиште, који је организован у балону „Ветрењача“ у Вршцу. У предтакмичењу по групама били смо изузетно убедљиви, пошто смо са три гола Милоша Поповића, два гола Николе Кисића и једним голом Синише Тањге резултатом 6 : 2 савладали ФК „Спектар“ из Сомбора; односно са два гола Николе Кисића и по једним поготком Милоша Поповића и Драгана Трнинића са 4 : 2 били бољи од ФК „Олимпик“ из Апатина. На тај начин заузели смо прво место и стекли право да наставимо такмичење у финалном тријагоналу, где смо прво ишли на старог ривала ФК „Меридиана“ из Новог Сада, од кога смо поражени са 2 : 1, а стрелац јединог гола за нас био је Милош Поповић. У другом мечу, на коме се одлучивало ко поред победника „Меридиане“ путује на финални турнир на нивоу Србије, одмерили смо  снаге са домаћином ФК „Вршац Јунајтед“ и забележили још једну убедљиву победу, овај пут од 4 : 1, са два гола Милоша Поповића и по једним голом Уроша Танасијевића и Вукашина Загорчића. Као вицешампиони Војводине пласирали смо се на финални турнир „Мини макси лиге“ за државног првака Републике Србије за 2004. годиште, који ће бити одржан 6. априла у Смедеревској Паланци. На овој смотри малих фудбалера бићемо у групи са ФК „Борац“ из Чачка и другопласираном екипом са регионалног турнира за Источну Србију (чији назив још увек није познат).

ГЕНЕРАЦИЈИ 2002. МАЛО НЕДОСТАЈАЛО ЗА ОДЛАЗАК НА ФИНАЛНИ ТУРНИР ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ

Генерација 2002. је у суботу, 22. марта, наступала на регионалном финалном турниру „Мини макси лиге“ за Војводину за овај узраст, који је одржан у СЦ „Балон“ у Кикинди. У оквиру такмичења по групама, прво смо са по два поготка Немање Петрића и Божидара Благојевића резултатом 4 : 2 савладали ФК „Пролетер“ из Зрењанина, да би потом били бољи и од ФК „Текстилац“ из Оџака, овај пут са 3 : 1, головима Немање Петрића, Алексе Батоса и Божидара Благојевића. Као прваци групе пласирали смо се у финални тријагонал, где смо прво одмерили снаге са ФК „Спектар“ из Сомбора, од кога смо претрпели пораз од 2 : 1, при чему је стрелац за нас био Божидар Благојевић. У другом, одлучујућем мечу одиграли смо нерешено (2 : 2) са ФК „Млади вукови“ из Кикинде, а голове за наш тим постигли су Алекса Батос и Немања Петрић. У коначном пласману заузели смо треће место у Војводини, а остаје жал што нам је само један гол недостајао да се пласирамо на финални турнир за државног првака Републике Србије.

ФИНАЛНИ ТУРНИР У АПАТИНУ НОВО ИСКУСТВО ЗА ГЕНЕРАЦИЈУ 2001.

Генерација 2001. је у суботу, 22. марта, учествовала на финалном турниру „Мини макси лиге“ за државног првака Републике Србије за ово годиште, који је одржан у сали ОШ „Жарко Зрењанин“ у Апатину. Према првобитном распореду, са нама у групи је требало да буду екипе ФК „Младост Радост“ из Чачка и ФК „Раднички“ из Свилајнца. Међутим, пошто се ФК „Пазар Јуниорс“ из Новог Пазара није појавио на овом такмичењу, организатор је направио „рокаду“, па је у нашу групу убачена новопридошла екипа ФК „Пригревица“, док је ФК „Раднички“ из Свилајнца пребачен у другу групу. У првом мечу, одиграли смо нерешено (1 : 1) са ФК „Младост Радост“ из Чачка, а стрелац за наш тим био је Вукашин Средојевић. У другој утакмици, поражени смо од одличне екипе ФК „Пригревица“ из Пригревице резултатом 3 : 1, а тај један погодак за нас постигао је Немања Кашиковић. Пошто је надметање настављао само победник групе, морали смо да се задовољимо са две одигране утакмице на овој смотри младих фудбалера. На крају, морамо да истакнемо да се на овом турниру играло по правилима малог фудбала, односно са пет играча на терену (4 + 1), док се лигашко такмичење у Новом Саду (са кога смо се, као прваци, пласирали на финале у Апатин), одигравало са шест играча на терену (5 + 1), тако да се наши дечаци нису најбоље снашли у овим промењеним условима.

ПИОНИРИ И КАДЕТИ ВРЛО УБЕДЉИВИ, ГЕНЕРАЦИЈИ 2001. БОД НА „ЂАЧКОМ“

Прошлог викенда три селекције нашег клуба играле су своје првенствене утакмице у оквиру лига које организују Фудбалски савез Града Новог Сада и Територијални фудбалски савез Нови Сад. Генерација 2001. је у недељу, 23. марта, ремизирала (1 : 1) са вршњацима из ФК „Индекс“ из Новог Сада, а стрелац за „жуто-црвене“ била је Сара Цетиња. Истог дана су пионири, који наступају под окриљем ФК „Црвена звезда“ из Новог Сада, са по два гола Ненада Ераковића и Николе Магловског и једним поготком Леона Тала и Норберта Мичка убедљиво, са 6 : 0, победила екипу ФК „ЖСК“ из Жабља, док су кадети такође били сигурни против ФК „Младост“ из Бачког Јарка и са два гола Хариса Куртишија и једним поготком Вукашина Радоичића славили са 3 : 0.

(На појединачним фотографијама су Харис Куртиши, Леон Тало, Ненад Ераковић, Сара Цетиња, Немања Кашиковић, Немања Петрић, Божидар Благојевић, Милош Поповић, Синиша Тањга и Драган Трнинић који су постигли део голова прошлог викенда за наш Клуб, док уреднику сајта, на жалост, нису биле доступне фотографије осталих стрелаца)