У ФК „Проф. Болесников“, као и у свим осталим клубовима који посебну пажњу посвећују раду са млађим категоријама, друга половина маја и читав месец јун усмерени су на организацију сопствених турнира и учешће на смотрама најмлађих фудбалера које приређују наши спортски пријатељи.

Наш клуб је ове године по једанаести пут за редом био домаћин „Трофеја Болесников“, који је на стадиону ФК „Ветерник“ у Ветернику и на теренима СЦ „Болесников“ у Новом Саду одигран у седам узрасних категорија. Општи утисак је да је ова спортска манифестација била највећа и најбоља до сада, уз учешће 101 екипе из земље и иностранства. Посебно радује што су од седам могућих титула четири освојиле селекције нашег клуба, док су преостала три победничка пехара подигли чланови суперлигашких клубова „Партизана“ из Београда, „Рада“ из Београда и „Војводине“ из Новог Сада. Овом приликом објављујемо и пласман по годиштима:

  1. годиште (учествовало 10 екипа): 1. ФК „Проф. Болесников“, Нови Сад; 2. ФК „Бачка“, Ђурђево; 3. ФК „Доњошорац“, Шабац; 4. ФК „Ветерник“, Ветерник.
  2. годиште (учествовало 15 екипа): 1. ФК „Партизан“, Београд; 2. ОФК „Шабац“, Шабац; 3. ОФК „Каћ“, Каћ; 4. ФК „Раднички“ Ниш.
  3. годиште (учествовало 16 екипа): 1. ФК „Проф. Болесников“, Нови Сад; 2. ШФ „Сунце“, Рума; 3. ШФ „Бамби“, Зрењанин; 4. ФК „Меридијана“, Нови Сад.
  4. годиште (учестовало 20 екипа): 1. ФК „Војводина“, Нови Сад; 2. ФК „Петлић“, Зрењанин; 3. ШФ „Арена“, Нова Пазова; 4. ФК „Проф. Болесников“, Нови Сад.
  5. годиште (учествовало 15 екипа): 1. ФК „Проф. Болесников“, Нови Сад; 2. ФК „Младост“, Бачки Јарак“; 3. ŠF „One Team“, Темерин; 4. ШФ „Парк“, Шабац.
  6. годиште (учествовало 15 екипа): 1. ФК „Проф. Болесников“, Нови Сад; 2. ФК „РМР“, Нови Сад; 3. ШФ „Ј&Ј“, Инђија; 4. ОФК „Футог“, Футог.
  7. годиште (учествовало 10 екипа): 1. ФК „Рад“, Београд; 2. ШФ „Бистрица“, Нови Сад; 3. ФК „Крила Крајине“, Бачка Паланка; 4. ФК „Проф. Болесников“, Нови Сад.

Поред одличних резултата на „Трофеју Болесников“, наше селекције су биле успешне и на турнирима на којима смо учествовали на позив наших спортских пријатеља. Између осталог, на „Секјурити купу“ који традиционално организује ОФК „Шабац“, генерације 2002, 2003. и 2004. су се окитиле бронзаним медаљама, док се генерација 2006. попела на највишу степеницу победничког постоља. На овој смотри су наши чланови освојили и три појединачне награде, Алден Рашити је најбољи голман у конкуренцији 2002. годишта, док је у конкуренцији 2006. годишта Душан Јовановић најбољи играч, а Ђорђе Обрадовић најбољи голман.

На „Киндер купу“ који организује ШФ „Киндер“ из Новог Сада освојили смо прво место у генерацији 2007, а наш Игор Бубања је проглашен за најбољег играча у овом узрасту. На турниру који је организовао ФК „Славија“ из Новог Сад наша генерација 2005. се окитила златним медаљама; док је на смотри младих фудбалера у организацији ФК „РМР“ из Новог Сада, наша генерација 2004. подигла победнички пехар, уз појединачна признања за најбољег играча Николу Стантића и најбољег голмана Марка Гала. Турнир ШФ „Тика-Така“ из Суботице је био изузетно успешан за 2007. годиште које је освојило прво место, а Реља Савић је заслужио епитет најбољег играча.

ШФ „Петлић“ из Зрењанина већ годинама организује изузетно јаке турнире, а овог јуна смо на овој манифестацији освојили прво место у конкуренцији 2004. годишта, и то испред другопласиране „Црвене звезде“ из Београда и трећепласираног „Бамбија“ из Зрењанина. У овом узасту наш Алекса Ђурасовић је освојио ласкаво признање најбољег стрелца турнира. Поред тога, на турниру „Петлића“ за 2003. годиште пласирали смо се на четврто место, а у тој конкуренцији наш Даријо Марковић је проглашен за најбољег играча турнира.

Успешни су били и наши кадети, који су на „Видовданском турниру“ у организацији Месне заједнице Видовданско насеље и ФК „Црвена звезда“ из Новог Сада заузели прво место.

Коначно, током боравка на кампу у Хајдучким водама (Република Српска), наша генерација 2007. је учествовала на изузетно јаком интернационалном турниру у Теслићу који је организовала тамошња ШФ „Спортинг“ и убедљиво освојила прво место, испред „Жупе дубровачке“ из Републике Хрватске и „Жељезничара“ из Добоја из Босне и Херцеговине, а за најбољег играча промовисан је наш Реља Савић.

На крају, шта рећи сем ЧЕСТИТАМО ОД СРЦА „ЖУТО-ЦРВЕНИ“ ДЕЧАЦИ!