Прошле среде (6. јуна) наш тренер Зоран Репац кренуо је у нову фудбалску авантуру пут своје старе дестинације – Тајланда!

Наиме, на препоруку реномираног спортског стручњака Божидара Бандовића (који води најуспешнији и најпознатији тајландски клуб „Бурирам јунајтед“ и са којим су раније сарађивали у клубу „Сисакет“ из исте азијске земље), Радослав Батак у својству шефа стручног штаба и Зоран Репац у својству првог помоћника прихватили су позив друголигаша ФК „Краби“ из истоименог града и преузели ову екипу са намером да изборе опстанак у Другој тајландској лиги. Долазак наших стручњака био је врло запажен и медијски пропраћен, што се види на фотографијама које објављујемо.

У том тренутку, након четрнаест одиграних кола, „Краби“ је заузимао последње место на табели, са свега шест одвојених бодова, забележивши једну победу, три ремија и десет пораза. У првом мечу Батака, Репца и њихове нове пулене чекао је тежак задатак, пошто им је у госте долазила трећепласирана екипа „Кхон Каен“, која је у дотадашњем току првенства свега три пута поражена. Међутим, наши тренери су из екипе извукли можда и више од максимума, тако да је „Краби“ после дивовске борбе савладао великог ривала минималним резултатом (1 : 0) и освојио три злата вредна бода. Екипа је и даље на последњем месту, али су се позицији која обезбеђује опстанак примакли на свега три бода, а обзиром да је до краја првенства остало још тринаест кола, тај бодовни заостатак је сасвим извесно достижан.

Град Краби се налази у јужном делу Тајланда, на ушћу реке Краби у Пханг нга залив.  Број становника је 2010. износио 52.867, а удаљеност од Банкока, главног града ове азијске земље, износи 783 километра. Краби је седиште истоимене провинције и истоименог дистрикта и позната и изузетно популарна туристичка дестинација.