Генерација 2004. са трофејима освојеним на Fair Play Mondialu.

Предивни стадион „БАСК арена“ у Београду био је у недељу, 14. јуна 2014. године, домаћин Fair Play Mondiala за мале фудбалере рођене 2004. године, који је организовала Дечија спортска фер плеј асоцијација. На турниру је учествовало 28 клубова из читаве Србије, који су играли под именима селекција учесника Светског првенства у Бразилу. Поред такмичарског програма, тренери клубова учесника су имали прилику да учествују на бесплатном тренерском семинару у оквиру програма „Coarver Coaching“компаније, чије методе су најпознатије у свету.

Наша селекција је играла под именом Немачке, а у оквиру такмичења по групама савладали смо Португал („Олимпик“, Београд) са 3 : 0 и Гану („Војводина“, Стара Пазова) са 2 : 0, док смо једини пораз на турниру доживели од САД-а („Спартак 2012“, Београд) резултатом 1 : 2. У осмини финала победили смо Јужну Кореју (ЖФК „Црвена Звезда“, Београд) са 2 : 0, у четвртфиналу смо били убедљиви против Еквадора („Полет“, Београд) и славили са 6 : 0, да би у полуфиналу били сигурни против Хрватске („Фер плеј 06“, Земун) и успехом од 4 ; 1 остварили пласман у велико финале. У борби за титулу састали смо се са Шпанијом („Полет“, Крушевац) и након победе од 3 : 1 подигли велики пехар и окитили се златним медаљама.

Дечија спортска фер плеј асоцијација је прошле године, такође на „БАСК арени“, организовала Лигу шампиона за мале фудбалере рођене 2003. године, на коме је ФК „Проф. Болесников“, наступајући под именом „Андерлехт“, освојио прво место, тако да је овогодишња титула у ствари друга узастопна за наш Клуб.

Недељу дана раније, 8. јуна 2014. године, генерација 2004. је учествовала и освојила прво место на турниру у Каћу који је организовао ФК „Каћ“. На овом такмичењу стартовали смо поразом против „Руме“ од 1 : 2, али смо пласман у завршницу обезбедили победама над новосадским клубовима „Славијом“ од 3 : 1 и „Петром Пуачом“ од 4 : 1. У полуфиналу смо били бољи од „Радничког“ из Зрењанина и савладали га са 3 : 1, док смо најубедљивију победу, од 4 : 0, забележили у финалу у коме смо се по други пут на каћком турниру састали са „Славијом“. Поред екипне титуле, „узели“ смо и две појединачне награде, пошто је Никола Кисић проглашен за најбољег играча, док се епитетом најбољег стрелца окитио Алекса Ђурасовић.

За ФК „Проф. Болесников“ су на Fair Play Mondialuи на турниру у Каћу наступали Марко Гал, Марко Ђукановић, Алекса Ђурасовић, Синиша Тањга, Драган Трнинић, Милош Поповић, Стефан Јовановић, Никола Кисић, Петар Рађеновић, Ђорђе Стаменковић, Никола Стантић, Ненад Митровић, Небојша Јовановић и Марко Сладојевић, под стручним руководством главног тренера нашег Клуба Синише Симића.