За ФК „Проф. Болесников“ овај викенд је прави шампионски, пошто су чланови нашег клуба за два дана „узели“ титуле на два изузетно квалитетна турнира.
Након 2004. годишта које нас је јуче обрадовало првим местом у Зрењанину, наша најмлађа такмичарска генерација – 2007. годиште – данас (недеља, 10. мај) се попела на највишу степеницу победничког постоља на смотри младих фудбалера коју је органозовала Школа фудбала „Киндер“ из Новог Сада, а која је одиграна на терену ФК „Бачка“ у Бегечу.
У такмичењу по групама „црвено-жути“ су прошли даље у конкуренцији ШФ „Наур“ из Новог Сада (0 : 1), ФК „Спектар“ из Сомбора (0 : 0) и ШФ „Олимпик“ из Апатина (1 : 0). У четвртфиналу смо након извођења пенала савладали државне шампионе у овом годишту ШФ „Тика така“ из Суботице (у регуларном току било је 1 : 1), а пласман у финале смо обезбедили убедљивом победом у полуфиналу против новосадске „Бистрице“ (3 : 0). У мечу за титулу ривал нам је поново био „Спектар“ из Сомбора, и овај пут меч се у регуларном току завршио без голова, али су приликом извођења пенала наши дечаци имали више знања, живаца и концентрације и заслужено подигли победнички пехар и окитили се златним медаљама.
Морамо поменути и генерацију 2003. која је данас (недеља, 10. мај) заузела четврто место на турниру у Зрењанину, који је организовао ФК „Петлић“. Наши „тигрови са Камењара“ освојили су прво место у групи испред ШФ „Бамби“ из Зрењанина (1 : 1), ФК „Електрика“ из Румуније (2 : 1) и ФК „Вршац“ из Вршца (1 : 0). У четвртфиналу смо славили против ФК „Дунавкаранија“ из Мађарске (1 : 0), да би у полуфиналу доживели пораз од НК „Нафташ“ из хрватског Иванић града (0 : 2). Најзад, у мечу за треће место изгубили смо од ОФК „Футога“ након извођења казнених удараца, а велику утеху и подстрек за нас представља чињеница да је наш Даријо Марковић једногласно изабран на најперспективнијег играча ове еминентне смотре младих фудбалера.