Генерација 2002. на „Мини макси СПЕНС-овој лиги малих шампиона“ у Новом Саду – фотографисано у јануару 2014. године

Наши чланови рођени 2002. године убрајају се међу најуспешније генерације ФК „Проф. Бoлесников“. Ово годиште тренутно заузима прво место у својој категорији на „Мини-макси СПЕНС-овој лиги малих шампиона“ која се одржава у нашем граду, a такође је и јесењи првак у Градској лиги Фудбалског савеза Града Новог Сада. Између осталог, генерација 2002. је освојила турнире у Зрењанину, Руми и Каћу, заузела је друго место на турниру у Бања Луци и догурала до полуфинала „Карнекс купа“ који организује ФК „Војводина“ из Новог Сада.

Највећи успех је, ипак, освајање изузетно јаког међународног „Фер плеј купа“ који је прошлог августа одржан у македонском граду Охриду. Тада су наши пулени у такмичењу по групама савладали „Куманово“ са 5 : 1 и „Тотал фудбал“ из Ресена са 4 : 1 и одиграли нерешено (0 : 0) са „ЦСКА“ из Софије, да би у четвртфиналу победили домаћи „Фер плеј“ из Охрида са 2 : 1. И други сусрет против „ЦСКА“ из Софије, овај пут у полуфиналу, завршен је без голова, али су „жуто-црвени“ били успешнији са беле тачке (3 : 2) и тако се пласирали у финале, где их је чекао „Вардар“ из Скопља, Финална утакмица, пред великим бројем гледалаца, у регуларном току је окончана резултатом 1 : 1, али су наши чланови још једном показали да поред знања имају и менталну снагу, па су после пенал рулета славили са 2 : 1 и тако освојили овај пажње вредан трофеј. Да су мали Новосађани заиста били најбољи потврђује и податак да је Сара Цетиња проглашена за најбољег голмана турнира, док је најбољи стрелац био Немања Петрић.

О квалитету ове генерације довољно говори и чињеница да из њених редова тренутно за млађе категорије новосадског суперлигаша ФК „Војводина“ наступају Никола Мирић, Душан Немет, Владан Новевски, Лука Кљајић и Никола Грујић.

На првој фотографији, која је недавно снимљена на „Мини-макси СПЕНС-овој лиги малих шампиона“, овековечени су: тренер Синиша Симић, Алекса Батос, Алден Рашити, Максим Секуловић, Јован Косановић, Борис Вицковић, Михајло Зекић, Божидар Благојевић (стоје), Исидора Гајдобрански, Синиша Стојков, Огњен Велковски, Немања Петрић, Бранислав Бојић, Стефан Стевановић, Душан Прохаска (чуче). Остале три фотографије су са „Фер плеј купа“ из Охрида, а снимљене су после четвртфиналне и полуфиналне утакмице и након церемоније доделе награда и признања.